ГРАО НЯМА ДА РАБОТЯТ на 22 март – неделя!

ГРАО НЯМА ДА РАБОТЯТ на 22 март – неделя!

На 22 март, неделя отделите ГРАО на районните администрации НЯМА ДА РАБОТЯТ. Днес те обслужваха граждани, които искаха да си изкарат удостоверение за адресна регистрация, които да бъдат представени пред органите на МВР на 13те КПП на града. Работата на отделите ГРАО в утрешния почивен ден отпада, след като днес МВР разпространи декларация за преминаване.

Отделите ГРАО в шестте районни администрации утре 22 март, неделя няма да работят. Това се реши на заседание на общинския кризисен щаб, който се проведе онлайн тази вечер. Причината за това е, че МВР разпространи образец на декларация, която да може да се използва от гражданите, на които им се налага да пътуват към или извън Пловдив служебно.

Днес по-рано беше съобщено, че служители на ГРАО ще работят през почивните дни с оглед улесняване на хората, които искат да си извадят удостоверения за адрес, за да ги покажат на органите на МВР, преминавайки през 13-те контролно-пропускателни пункта на града. Те бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

В следобедните часове на днешния ден МВР разпространи бланка на декларация, която да се попълни и завери и от работодателя. Това е и документът, който гражданите ще представят пред КПП-та, за да докажат възникнала неотложна необходимост от пътуването – полагане на труд. Други причини за пропускане могат да бъдат здравословни или завръщане на постоянния или настоящ адрес.
„Обръщаме сериозно внимание на хората, които представят подобен документ, тъй като и работодателят и служителят носят наказателна отговорност за невярно съдържание в декларацията, която подписват. Призоваваме ги да не правят неоснователни пътувания извън града“, апелира кметът на Здравко Димитров.
Срокът за попълване и заверка на декларацията е до 17 часа в понеделник, 23 март. Бланки могат да бъдат изтеглени от интернет сайта на МВР, на община Пловдив, на сайтовете на районните администрации. Хората могат да ги вземат и на място от дежурните по районните кметства. В понеделник районните администрации ще работят и ще обслужват граждани както обикновено от 8.30 сутринта.

Линк към декларацията