В Областната администрация ще се проведе работна среща във връзка с предприетите мерки срещу коронавируса

В Областната администрация ще се проведе работна среща във връзка с предприетите мерки срещу коронавируса

Срещата се свиква със заповед на РЗИ и е във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 /Инфекциозно заболяване, причинено от коронавирус 2019 –nCoV / .

На нея специалисти и експерти ще обсъдят дейностите по предприетите мерки и координацията им на територията на област Пловдив.
В срещата ще участват областният управител Дани Каназирева, директорът на Областна дирекция на МВР, представители на Община , , Центъра за спешна медицинска помощ, , Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните.
Срещата е на 27 февруари от 12.30 часа в залата на Областна администрация

„По данни на в Пловдив и областта няма случаи на заболяването. Предприети са всички мерки в изпълнението на дейностите, възложени от Националния оперативен щаб, а институциите са в непрекъсната координация. Непрекъснато се обменя информация със Здравно министерство и се следи актуалната ситуация на територията на цялата област. Към момента няма основание за притеснения. Целта на срещата е да бъдат конкретизирани превантивните мерки и обсъдено по-доброто взаимодействие между институциите, заяви областният управител .