Въстановяване на зелена зона в район „Централен“

Въстановяване на зелена зона в район „Централен“

Възстановяват зелена зона на бул. „Пещерско шосе“ в район „Централен
Облагородяване на пространството до пощенския клон на бул. „Пещерско шосе“ №30 предприе администрацията на „”. Ремонтът е по изрична молба на жители на района, които настояват да бъде възстановена зелената площ, вместо тя да се ползва за паркинг за автомобили.

„В участъка, който обхваща около 300 квадратни метра, ще се оформи тревна площ с дървета, храсти и цветя, която ще бъде отделена от тротоара с антипаркинг съоръжения. Ще бъде обособен и кът за отдих, където ще се поставят няколко пейки“, поясни зам.-кметът на район „Централен“ Тошо Пашов, който вчера инспектира обекта.

С тротоарни плочки ще бъде изградена специална пътека за безпрепятствено преминаване на родителите и децата от южната страна на бул. “Пещерско шосе“ до входа на ДГ „Мирослава“. Реконструкцията ще приключи до края на април.
„Ремонтът бе изключително належащ, тъй като тревната площ бе заличена и се използваше за паркинг. Необходимо бе и да осигурим безопасното движение на родителите и децата до ДГ “Мирослава“, защото в участъка нямаше обособен тротоар. С благоустройството на тази част от района продължаваме усилената работа по зелените зони и пространства“, посочи кметът на „Централен“ Георги Стаменов.