Възстановено е движението по два ключови булеварда в Пловдив

Тази нощ приключи преасфалтирането на два възлови булеварда в Пловдив– „Цар Борис III Обединител“ пред Панаира и кръговото кръстовище на бул. „Северен“. Движението и в двата участъка е напълно възстановено след усилената работа на екипите.

Само за 12 часа беше положен нов асфалт върху 8500 кв. м. от бул. „Цар Борис III Обединител“в участъка от моста на Марица до кръговото кръстовище с бул. „България“.

Кръговото кръстовище на новия бул. „Северен“ бе преасфалтирано след констатирано некачествено изпълнение за сметка на изпълнителя. „Опитваме се да превърнем нощната работата по обектите в практика, както е в цяла Европа. Не се затруднява трафикът и в същото време е по-лесно и за строителите – затварят се по-големи участъци и може да се работи по-интензивно.

Резултатите са налице – с един ден по-рано от предвиденото пускаме движението и по двата булеварда“. Това коментира зам.-кметът Пламен Райчев, който снощи извърши инспекция на обектите. Той припомни, че първите нощни ремонти бяха направени миналия декември на бул. „Никола Вапцаров“ по настояване на кмета Здравко Димитров.